červenec - neočkovaní
@Mirjur a Deny: Nejsou to priority, nizkonakladovkam se vyhybam od zacatku covidu z ruznych duvodu, bavim se o zkusenostech s Lufthansou, Aegeanem, TAPem. Deny, to co pises je naprosto v poradku. Mas prirucni zavazadlo a osobni predmet. Co je bokem, aspon na boarding narves dovnitr. Problem je tady kabelka navic, sem taska z dutyfree, tamhle brasna s fotakem. Behem covidu, jak ten load factor byl nizsi, personal byl benevolentnejsi a lidi si na to zvykli. Tot vse.
Sorry ostatnim za offtopic
TomAJerry napsal(a):Diky všem co poradily, kouknu na destinace, ceny letenek, počasí a opatření.
Zanzibar v červenci se dá relativně slušně pořídit s Flydubai z Prahy. S Brazílií (Fortaleza, Recife) je to slabši.
Nebo přeci jenom zvážit Mexiko. TAP a Skyteam mají slušné ceny Mnichov-Cancun. Bude horko, vlhko a sem tam zaprší.
TomAJerry napsal(a): Zatím tedy mám destinace:
Tanzanie/Zanzibar
Brazílie
poupravil jsem tvůj seznam. Popřípadě ten egypt, ale vedra tam jsou. Zbytek buď vyžaduje vakcínu nebo tam jsou šílený deště.
Vidim,ze porad to tema jeste nezapadlo ,tak i kdyz osobne nevidim zadny duvod proc jet v lete mimo Evropu,tak jsem dotaz zadal na google a je to stejne i na invii uvadi se 8 zemi Z uvedenych se mi libi Zanzibar,Seychely,Maledivy Dale tam uvadeji Bali .Spojene Arabske Emiraty Severni Thajsko Sri Lanku a Vietnam
Byli jsme jen ve dvou z techto zemi navic v zime ,ale z hlediska neockovaneho bych vybral Zanzibar nebo Maledivy
Za mě bych v tomto období a pro neočkovaného doporučil Mexiko. Byl jsem tam kdysi na přelomu srtpna a září a počasí bylo skvělé (třeba jsem měl na něj štěstí).
Mexiko bych taky doporučil. Není to jen Yucatán, kde počasí vyjít nemusí a někde mohou otravovat řasy, ale určitě počasí bude dobré v Cabo San Lucas, La Pazu a případně celém Kalifornském poloostrově. Bude horko, ale menší než v Egyptě. https://www.climatestotravel.com...-san-lucas
K tomu bych přidal okolí Mexico City (pyramidy, města, výlet na sopku), které leží nad 2000 m n.m., takže velké horko nehrozí. Letenky po Mexiku jsou levné. V případě zájmu o víc cestování než delší pobyt na 1 místě bych doporučil koupit letenku z Mexico City do San José del Cabo a s nějakými zastávkami projet do Tijuany, odkud by byl let zpět do Mexico City.
@Petr76: Nic takového se tu nepíše. Vlákno je o červenci a z JA se tu doporučuje Brazílie a Kolumbie.
@Petr76 mozna jsi blbe cetl muj prispevek ve kterem jsem psal ze jsem byl v jizni Americe od prosince do dubna ,jinak se nikde nic takoveho skutecne nepise
mikir napsal(a):@Petr76 mozna jsi blbe cetl muj prispevek ve kterem jsem psal ze jsem byl v jizni Americe od prosince do dubna ,jinak se nikde nic takoveho skutecne nepise
Možná jen píšeš jako hotentot, který neumí používat interpunkci? "...a urcite bych nedoporucil Hawai -listopad Mauricius -zari-rijen Dubaj-Oman prosinec -leden Novy Zeland prosinec az unor, jizni Amerika prosinec az duben a i me oblibene Kanary jen mezi listopadem a dubnem"
@Petr76 jednak to bylo Patricii a to nedoporuceni patrilo k pracovnimi pobytu na Floride,pravda tecku jsem za tou vetou neudelal ale kdo premysli ,tak to pochopi ...kdyz to takhle vytrhnes s kontextu ,tak to pak vypada jinak
takže podle mikiře můžou neočkovaní do
Zanzibar,Seychely,Maledivy Dale tam uvadeji Bali .Spojene Arabske Emiraty Severni Thajsko Sri Lanku a Vietnam
Tzn jen vychytat levné letenky a letí se.
Doporučuju si rozkliknout jednotlivé státy na MZV, je to jednodušší a rychlejší než číst tohle vlákno, ale pokud se raději budete spoléhat na zcela jistě ověřené informace od některých místních uživatelů (a že jste si selektivně vybral opravdu nejlepší příspěvek), a půjdete na letiště s tím, že podle "někoho na internetu" to tak má být, tak vám popřeji už jenom hodně štěstí :) Hlavně s tím Bali a Srí Lankou.
Ono ani podle MZV, dokonce ani podle oficiálních informací toho kterého státu, to nemusí na letišti vždycky vyjít - viz moje včerejší zkušenost v Berlíně do Kanady. Ale to už je jiná písnička...